Over de Initiatiefnemers

Het plan Willemina Wereld is een initiatief en co-creatie van
Lilian de Jong en Saskia Neijland.

Over Lilian de Jong (Varsseveld, 1970):

Lilian de Jong

Beeldend werken om iets uit te drukken, je te manifesteren, een spoor van jezelf achter te laten, een identiteit te ontwikkelen en een eigen belevingswereld te creëren. Uniek zijn!

Creativiteit is iets dat voor mij bij de mens hoort. Kinderen zijn bij uitstek creatieve breinen. In hun spel, in hun uiten en denkwijze. Naarmate ze ouder worden, wordt deze eigenheid en creativiteit steeds minder aangesproken. Ik ben van mening dat ieder mens die creativiteit in meer of mindere mate nog ergens in zich mee draagt, ver weg gestopt in een laatje.
Het idee voor een plek om mensen samen te brengen en dat vonkje creativiteit weer op te laten laaien tot een groot vuur zat al langer in mijn hoofd. Met het vrijkomen van de Wilhelmina School zag ik een kans om deze droom werkelijkheid te laten worden.

Een greep uit mijn verleden:
– Oprichter en eigenaar van “de Binnenstebuiter”,  praktijk voor tekentherapie  en teken/schilderlessen en  workshops.    2012 – heden

– Workshopleider bij stichting de Vrolijkheid, 2011-2012

– Lerares en remedial teacher basisonderwijs 2002 – 2012

– Uitvoerend en organiserend vrijwilliger (Sociaal Cultureel Werk Wisch) Kwaksmölle, waaronder Vennebulten Kinderkamp

– Pedagogisch medewerker buitenschoolse opvang 1998 – 2002

– Medeoprichter kinderanimatie team “Het Feestvarkentje” 1996-1998

Afgestudeerd aan AKI kunstacademie, (nu Artez) Enschede 1995

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Over Saskia Neijland (Varsseveld 1968)

Saskia Neijland

Sinds 2011 ben ik bezig met een persoonlijke transitie van werk en interesses.
Een grote en mooie omslag.
Ik verleg mijn blik van internationaal naar lokaal, van goederen naar mensen, van solistisch naar samen. Deels terug naar de kern, want ik ben een mensenwerker van nature.

Willemina Wereld belichaamt alles waar ik voor sta en voor wil gaan. Dat doe ik met heel veel plezier en de overtuiging dat er iets moois uit zal komen! Door het samenvoegen van  Lilian’s droom en mijn ideeën is Willemina Wereld gaan leven.
De lokale ontwikkelingen, onze toekomst, maatschappelijke betrokkenheid, de uitdagingen en kansen van deze tijd, en hoe hier op een creatieve, positieve en vernieuwende manier mee om te gaan, dat is waar mijn interesse en passie ligt.
Door het verbinden van talenten, kennis en kunde van verschillende mensen kunnen grootse dingen bereikt worden. Ik wil met Willemina Wereld graag die verbinding in Varsseveld leggen.

Verder over mij;
–  meer algemeen te omschrijven als een sociaal ondernemer met interesse in duurzaamheid, maatschappelijk betrokken ondernemen, denken EN doen.
Ik zie kansen en streef middels verbinding en vernieuwing naar duurzame verbetering.

– Werkzaam voor stichting de Uitdaging, in oprichting voor de gemeente Oude IJsselstreek. De Uitdaging bouwt bruggen tussen het bedrijfsleven en de samenleving. Dat doen we door het stimuleren en organiseren van maatschappelijk betrokken ondernemen in Oude IJsselstreek en het tot stand brengen van concrete samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. Zie als voorbeeld de Doetinchemse Uitdaging.

– Lid van de werkgroep Duurzaam Varsseveld. We hanteren hier een brede insteek en duidelijke doelstelling. We zijn nog maar net gestart en zien er graag nieuwe leden bij komen. Bel me voor meer info.

– Vrijwilliger bij Nudge, landelijk duurzaamheidsplatform voor en door consumenten en bedrijven. Onder andere campagne ” Zonnekracht” te Heelweg.

– Oprichter (2001) en eigenaar van webwinkel “Freaky Furniture and more…”
vintage design 1950-60-70. www.freakyfurniture.nl
Van hobby werk gemaakt, nu na 12 jaar aan het afbouwen, weer terug naar hobby.

– Interieur- en verkoopstylist. Opleidingen binnenhuisarchitectuur, interieurstyling en verkoopstyling.

–  Z-verpleegkundige en coördinerend begeleider bij s Koonings Jaght / Siza Dorp Groep 1988 – 2002.

Advertenties

2 thoughts on “Over de Initiatiefnemers

    • dank je wel Rieneke, we doen ons best, maar kunnen en willen het niet alleen, dus als jij en anderen een bijdrage kunnen leveren horen we het graag! Op welke manier dan ook, er is van alles nodig als we van start gaan! Kijk onder de knop “Mee Doen?” voor meer info.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s