Willemina Wuift

Wij willen jullie op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen omtrent Willemina Wereld. Dinsdag 14 mei hebben we van de Gemeente Oude IJsselstreek eindelijk een schrijven ontvangen mbt de verkoop van de Wilhelmina locatie. Echter, hier zijn geen concrete voorwaarden en condities benoemd zoals wij verzocht hebben, maar zijn “uitgangspunten” met een groot algemeen karakter beschreven. Tevens is ons een tijdslimiet gesteld van twee maanden.

Op basis hiervan kunnen wij concluderen dat de Gemeente het plan niet serieus neemt want hiermee zijn wij niet in staat om werkelijk aan de slag te gaan. Omdat zij geen concrete informatie verschaffen, weten wij niet waar we aan toe zijn en zou verder tijd en energie investeren niets opleveren. Dit in combinatie met te weinig draagvlak maakt dat wij hebben besloten te stoppen met Willemina Wereld.

Met een gevoelsmix van teleurstelling en opluchting realiseren wij ons goed dat een dergelijk plan lostrekken in deze tijd en in deze Gemeente een erg lastige taak is en sluiten wij af met een goed gevoel van in elk geval alles geprobeerd te hebben.

Het is echter nog niet helemaal klaar; wij gaan verder in gesprek met het Borchuus om te zien of daar een aantal van Willemina’s ideeën opgepakt kunnen worden opdat Varsseveld er uiteindelijk toch beter van kan worden.
Tevens heeft de Gemeente ons gevraagd na te denken over een plan voor de Kwaksmölle. Misschien is een samenwerking van “een deel van Willemina” met de Speelotheek en de EHBO binnen de Kwaksmölle mogelijk. Wij willen hierover nadenken als de Gemeente een aantal vragen concreet kan beantwoorden.

Helaas zullen de we mooie Wilhelminaschool in elk geval gedag moeten zeggen en zal de locatie een heel andere bestemming gaan krijgen met de nieuwe eigenaar.
Wij hopen dat de mensen die voor zichzelf een plek zagen binnen Willemina deze elders naar tevredenheid zullen vinden.

Alle volgers, fans, en andere Willemina’s; heel hartelijk bedankt voor jullie betrokkenheid, meedenken en doen, we hopen elkaar snel ergens weer te ontmoeten!

met hartelijke groet,
Lilian en Saskia

Advertenties

2 thoughts on “Willemina Wuift

  1. Het is niet de criticus die telt; niet degene die ons erop wijst waarom de sterke man struikelt, of wat de man van de daad beter had kunnen doen. De eer komt toe aan de man die daadwerkelijk in de arena staat, zijn gezicht besmeurd met stof, zweet en bloed; die zich kranig weert; die fouten maakt en keer op keer tekortschiet, omdat dat nu eenmaal onvermijdelijk is; die ondanks dat toch probeert iets te bereiken; die groot enthousiasme en grote toewijding kent; die zich helemaal geeft voor de goede zaak; die, als het meezit, uiteindelijk de triomf van een grootse verrichting proeft, en die, als het tegenzit en als hij faalt, in elk geval grote moed heeft getoond.
    ( Theodore Roosevelt)

    Moest aan jullie denken toen ik deze tekst las…
    Muriël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s